URTEMEDISIN&ERNÆRINGSTILSKUDD

INGRED1_20161208110751.png

Mage/Tarm

Digestin

Urtemedisin - historisk og moderne

 

Urtemedisin blir brukt av et flertall av befolkningen i verdens utviklingsland for å dekke medisinske behov. I Norge blir urtemedisin stadig mer populært, men noe nytt fenomen er det slett ikke

Bruk av urter og urtemedisin er en populær form for komplementær medisin.

 

I følge Matportalen har produksjonen av urter økt sterkt de siste 10 årene. Men bruk av urter er langt i fra noe nytt fenomen.

 

Planter og urter har vært brukt som medisinsk og helsebringende behandling i flere tusen år.

 

I følge Verdens Helseorganisasjon finnes det ca. 250.000 høyere plantetyper i verden. De regner med at ca. 35.000 til 70.000 arter på ett eller annet tidspunkt har blitt brukt til medisinske formål. Et flertall av verdens befolkning i utviklingsland bruker fortsatt urtemedisin for å dekke sine medisinske behov.

I den vestlige verden kjøper mange urtepreparater i helsekostforretninger eller i dagligvarebutikker. Bruk av urter er også utstrakt innen andre typer alternativ medisin. Urter kan brukes i ubehandlet form, i konsentrater, tørket og knust, som avkok, tabletter, kapsler, eller essenser fra røtter, blader, stengler eller frø. Behandling med urter kalles også fytoterapi.

I følge en artikkel i Tidsskrift for Den norske lægeforening viser studier at bruk av urter og vitaminer er den formen for komplementær medisin som er mest brukt av kreftsyke. I en engelsk studie brukte 52 prosent av kreftpasientene urter eller kosttilskudd.

Kilde: https://nhi.no/livsstil/alternativ-medisin/urtemedisin/

Analyser og behandling

Som terapeut tilbyr jeg analyser og behandling i Oslo OG Drammen med Bicom Bioresonans. Dette er testing av allergier og matintoleranser .