KOSTPLAN 1

Kostplan 1 er for deg som fra før av har en ganske sunn livsstil, og som ikke har noen alvorlige helseproblemer. Du har eventuelt noen ekstra kilo du med fordel kan kvitte deg med, eller du plages av, problemhud eller lignende som du gjerne vil gjøre noe med. Du har kanskje testet et antall dietter eller preparater, men ikke fått det til å fungere for deg. Da er Kostplan 1 perfekt å begynne på, og du kan også gjøre det selv om du har mer alvorlige helseproblemer, dersom du skulle ønske å begynne litt forsiktig.

 

Kostplan 1 passer best for deg med

 

–IBS og oppblåst mage

–noen uønskede kilo

–slitenhet

–eksem, kviser eller andre hudproblemer

–nedstemthet eller søvnproblemer

 

Ønsker du å gå ned i vekt, er det alltid mer effektivt å endre kosten enn å trene intensivt. Om du jobber med å stimulere kroppens metabolisme, får du raskt en effekt, heller enn å holde på med kompensasjonstrening og sulting. Det mest effektive for vekttap, som også bevises vitenskapelig i studie etter studie, er karbohydratrestriksjon. Færre karbohydrater gir et mer stabilt blodsukker og mindre sult og sug. Å redusere inntaket av karbohydratene er mer vektnormaliserende enn noen annen slankediett, så har du allerede en kroppsvekt du er fornøyd med, blir du ikke nødvendigvis slankere om du endrer kosten. Derimot kommer magen til å få det bedre, og du får sikkert oppleve et vell av andre helsefordeler.

 

For å avgjøre statusen på en matvare, hvorvidt den er nyttig eller unyttig, kan du merke deg følgende punkter.

 

Er matvaren en naturlig råvare?

 

Hvis ja – perfekt! Tenk imidlertid på å redusere fruktinntaket hvis du ønsker å gå ned i vekt eller har problemer med magen (for eksempel IBS), ellers er det fritt frem!

 

Hvis nei:

 

Hva står det i innholdsfortegnelsen? Unngå produkter med flere enn fem ingredienser. En regel er at jo flere navn og forkortelser, desto mer unaturlig er varen.

 

Støter du på E-stoffer eller ingredienser som det ikke går an å uttale? De kan forverre allergier og betennelser, så vær bevisst på dette.

 

Hva er sukkerinnholdet? Hvor mange gram sukker er det per 100 gram vare? Det spiller selvsagt en rolle hvor mye du spiser av matvaren, men en bra tommelfingerregel er å holde seg under 5 gram karbohydrater per 100 gram vare. Matvarer som egg, kjøtt, fisk og grønne bladgrønnsaker har nærmere 0 gram, mens korn og gryn har fra 50 gram karbohydrater og opptil 100 gram. Det gjør at valg av matvare spiller en stor rolle for hvor mye du kan spise. Du skal nemlig ikke redusere på kaloriene, men på karbohydratene, ettersom det er sukkeret og de etterfølgende insulin- og blodsukkersvingningene som er problemet.

 

Annet å tenke over:

Er matvaren gjæret, kokt eller bearbeidet på annet vis?

 

Unngå helst sterkt bearbeidede matvarer i så stor utstrekning som mulig. Fersk mat er best for kroppen.

 

Er matvaren lagret? Kan den inneholde histaminer? Sjokolade, ost og vin, men også hermetisert mat som sardiner og tunfisk på boks, inneholder allergifremkallende histaminer.

 

Hvordan pleier magen, kroppen og hodet å kjennes ut etter at du har inntatt matvaren? Dette er viktig! Du bør tenke over om du regelmessig spiser noe du ikke tåler. Har du problemer med angst, kan det skyldes en matallergi; har du problemer med utslett, verking og eksem, kan det også skyldes matallergi.

 

Det er viktig å tenke på matvarens sammensetning, hvor naturlig den er og hvordan du pleier å reagere på den. Mange har for eksempel vanskelig for å bryte ned bønner og linser og får alvorlige problemer med luftdannelse i magen. Er det tilfellet for deg, kan du ikke dra nytte av næringen i bønnene ennå, og trenger kanskje å støtte magesekken med ekstra saltsyre. Det kan man kjøpe på apoteket, men det aller beste er om du kutter ned på matvarer som du reagerer negativt på. Det er ikke normalt at magen svulmer opp som en ballong etter et måltid, og det er ikke normalt å behøve å gå på toalettet rett

 

Hvis du tror at du lider av candida eller soppovervekst i tarmen, er alkaliske og basiske matvarer effektive. ( I tillegg til test og behandling med Bicom bioresonans) Unngå alt sukker siden det mater sopp, overvekt og søtsug. MCT-olje og kokosolje hjelper i likhet med alkaliske og basiske matvarer. Nedenfor er det en liste med eksempler på denne typen matvarer.

 

Matvarer som anses som basiske og hjelper ved soppovervekst

 

–brokkoli, blomkål og grønnsaker fra korsblomstfamilien

–kålvekster, inklusive grønnkål og rosenkål

–løk og hvitløk

–fersk ingefær

–rødbeter

–tang og tare, spinat, ruccola, persille og koriander

–sitron og lime

 

Væskeinntak og fysisk aktivitet er viktig.

 

Drikker du mye lettbrus eller søte, sukkerfrie drikker med eller uten koffein, gjør du kroppen en stor tjeneste om du slutter med disse. Drikk rent vann fremfor alt annet.

 

Om du ikke allerede trener, tenk over hvor mye tid du kan tenke deg å bruke på trening i uken, og hva den tiden går med til i dag. Om du bruker mye tid i TV-sofaen eller foran datamaskinen, kommer kroppen din til å takke deg om du bytter ut noen sitteperioder med styrketrening. Lurer du på om du skal løpe eller trene styrke, velg styrke. Står valget mellom andre treningsformer, velg den som utfordrer kroppen mest, og som ikke fører til for mye svetting.

 

Foretar du denne typen kostomlegging, bytter ut lettbrus eller sportsdrikker med vann og begynner med regelmessig trening, kommer helsen din til å gå fra bra til fantastisk innen et par uker!»

 

 

Utdrag fra boken

BETENNELSESFRI