tru-food-services-banner40080.......jpg

Bicom bioresonans blir brukt til å teste og behandle allergier. Det er mer enn 15000 leger, terapeuter, veterinærer og tannleger som bruker Bicommetoden for testing og behandling i omtrent 90 land. Vi benytter avansert utstyr som er utviklet av det tyske firmaet Regumed over 30 år. 

Mange plager kobles til matintoleranse

Kjennes det ut som om du ikke tåler melk, brød eller frukt? Egen oppfatning av å ha matintoleranse ser ut til å henge tett sammen med diagnosene irritabel tarm, fibromyalgi og utmattelse.

De kan kanskje oppleves som litt slitsomme: Folk som påstår at de ikke tåler det ene og det andre. Som alltid må plukke sukkerertene ut av salaten eller skrape vekk kremen på kaka.

Når de blir undersøkt, finner legen ingenting. Ingen cøliaki. Ingen laktoseintoleranse. Ingen matallergier.

Men Arnold Berstad fra Lovisenberg Diakonale Sykehus og kollegaene hans mener at det likevel er god grunn til å høre på hva disse menneskene sier.

Forskerne har undersøkt 84 personer som ble henvist til en mage-tarm-ekspert nettopp på grunn av uforklarlige mageplager de selv mente skyldtes overfølsomhet overfor visse typer mat.

Det viste seg at alle unntatt én fikk diagnosen irritabel tarm (IBS). Dessuten hadde hele 85 prosent i tillegg symptomer som vitnet om kronisk utmattelse og 71 prosent viste symptomer som antydet fibromyalgi.

Fibromyalgi kjennetegnes av ømme punkter og smerter i muskler og senefester, mens de med irritabel tarm opplever magesmerter og ubehag i øvre del av mageområde, kvalme og ofte løs avføring.

Kronisk utmattelse kan gi feber, hovne lymfeknuter, smerter i ledd og muskler, angstanfall, balanseproblemer, depresjon, hukommelses- og konsentrasjonsproblemer og søvnforstyrrelser.

Sammenfallene av disse tre tilstandene kan peke i retning av at alle plagene skyldes én underliggende årsak som er knyttet til fordøyelsen, skriver Berstad og kollegaene i siste nummer av Scandinavian Journal of Gastroenterology.

De mener betydningen av tilleggsplagene til IBS-pasienter er sterkt undervurdert.

– Vi ble overrasket over hvor stor forekomst det var av andre plager, og hvor sterke disse plagene var, sier Jørgen Valeur fra Lovisenberg Diakonale Sykehus.