Mørk sjokolade med olivenolje assosiert med forbedret kardiovaskulær risikoprofil


Mørk sjokolade beriket med ekstra jomfruolje er knyttet til en forbedret kardiovaskulær risikoprofil, ifølge forskningen presentert i ESC Congress.

"Et sunt kosthold er kjent for å redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom," sa leadforfatter Dr Rossella Di Stefano, kardiolog ved universitetet i Pisa, Italia. "Frukt og grønnsaker utøver sine beskyttende effekter gjennom plante-polyfenoler, som finnes i kakao, olivenolje og epler. Forskning har funnet ut at det italienske Panaia-røde eplet har svært høye nivåer av polyfenoler og antioksidanter."

Denne studien testet sammenhengen mellom forbruk av mørk sjokolade beriket med ekstra jomfruolje eller Panaia rødt eple med ateroskleroseprogressjon hos friske personer med kardiovaskulære risikofaktorer.

Den randomiserte krossover-studien inkluderte 26 frivillige (14 menn, 12 kvinner) med minst tre kardiovaskulære risikofaktorer (røyking, dyslipidemi, hypertensjon eller familiens historie om kardiovaskulær sykdom) som fikk 40 gram mørk sjokolade daglig i 28 dager. I 14 sammenhengende dager inneholdt den 10% ekstra jomfruolivenolje og i 14 sammenhengende dager inneholdt den 2,5% Panaia rødt eple. De to typer sjokolade ble gitt i tilfeldig rekkefølge.

Les mer om studien her https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170829091038.htm

Ønsker du å prøve en slik sjokolade med olivenoljeekstarkt finne du den her www.nilsen.truenordic.com


0 visninger0 kommentarer

© 2023 designet av tgn for Terapeutpartner AS

  • Facebook Social Ikon
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • w-googleplus