Matintoleranse


Du er ikke alene om kanskje å føle at noen matvarer innvirker på deg på en måte som er ubehagelig. Det kan være at du blir søvnig, føler deg oppblåst, du kan ha forstoppelse, eller diare, du kan få sure oppstøt, bli irritabel, hjertet ditt kan slå noen slag fortere per minutt enn vanlig i timene etter at du har spist maten, osv.

Men vi har jo fastspikrede matvaner, de fleste av oss, og det blir på en måte normalen, det at du ikke føler deg på topp. Det behøver ikke en gang komme noe tegn på ubalanse fra maten før dagen etter, eller enda senere. Og hvem har vel lært å tenke på at mandagens følelse av å være sliten og tung kan skyldes lørdagens kveldskos?

Det er mange av de mest vanlige elementene i maten som du kan ha en intoleranse overfor.

Melkeprodukter.

Det er ofte laktose som er den største synderen. Men også kaseinet i melk, (gulost-stoffet) kan være et problem. Det betyr at verken melk eller yoghurt eller surmelk eller gulost er særlig bra for deg om du har en lekk tarm, som ikke kan bearbeide proteinet i maten til passelige biter, før det går inn i systemet for å gi energi og reparere og bygge deg opp.

Hvete.

Hvete er et velkjent problem. Hvitt eller grovt, spiller ingen rolle. Det er gluten og gliadin, som ofte er hovedproblemet. Men hvete generelt kan også være et problem. Men det kan være problemer med de andre kornsortene også, slik som spelt og rug.

Egg.

Egg kommer også høyt på listen. Ofte er det slik at man godt kan tåle eggeplommer, mens egge hviten, som er rent protein, skaper problemer.

Støvierfamilien.

Støvierfamilien, som har tobakk (og snus) som det svarte fåret i familien, har også medlemmer som er vanlige på tallerkenen, nemlig potet, tomat og pepperfrukter, samt aubergine. Har du røykt mye, eller vært mye i nærheten av mange røykere, kan kroppen si ifra at den ikke liker NOEN! i den familien.

Sukker.

Videre har vi selvfølgelig sukker, for omtrent alle . . . sjokolade, rødvin, bananer, tyggegummi og pastiller. Det er nok å bli plaget av, om tarmene ikke klarer å håndtere tilretteleggingen og oppdelingen av det som skal inn i systemet.

Sykdommer og intoleranser.

Det er mange sykdomstilstander hvor det kan være nyttig å utrede for matintoleranse før man setter i gang med sterke medisiner. Dette kan dreie seg om alt fra pollenallergier, astma og liknende sykdommer, angst, autisme, alle typer reumatiske plager, betennelsestilstander i tarmen, Crohns og ulcerøs kolitt) for barn: Ørebetennelser og sengevæting, ADHD og autisme. Fibromyalgi, stress, utmattelsessyndrom og forskjellige typer hodepine, samt eksem kan ofte forbedres når man har tatt vekk belastningene fra lekk tarm og immunreaksjoner, blant annet.

Hva som kan være årsaker til at man i utgangspunktet har fått en matintoleranse?

Det moderne livet og den moderne maten sammen med de moderne legemidlene kan være med på å skape disse tilstandene.

Medisiner som er virksomme og nyttige på andre områder av tilværelsen, slik som antibiotika, smertestillende og betennelsesdempende (NSAIDS), P-piller og kortison, blant annet, sammen med mye sukker, tilsetningsstoffer m.m. er med i denne runddansen.

Ved hjelp av blant annet kostomlegging, gode melkesyrebakterier og sunt fett, kan du normalisere reaksjonene i tarmen, og få et langt mer balansert og aktivt hverdagsliv.

Ønsker du en Bicom bioresoans test og test av Omega 6/3 balansen kontakt meg på +47 99406830 – www.bicomterapi.com.


2 visninger0 kommentarer

© 2023 designet av tgn for Terapeutpartner AS

  • Facebook Social Ikon
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • w-googleplus