Vårt kosthold har endret seg betydelig de siste 150 årene


Vårt kosthold har endret seg betydelig de siste 150 årene, hovedsakelig på grunn av industrialisering av jordbruk og matproduksjon. Disse endringene har i stor grad påvirket hvilke fett typer vi spiser, og spesielt har mengden vegetabilsk fett økt kraftig. En økning i konsum av ferdigmat og bearbeidede matvarer har økt vårt kalori inntak fra vegetabilske oljer, kjøtt, sukker og stivelse, mens inntaket av kalorier fra komplekse karbohydrater og fiber, samt grønnsaker har sunket. Effekten av denne helsemessige ugunstige trenden har blitt ytterligere forverret med en halvering av vår fysiske aktivitet i samme perioide, hovedsakelig på grunn av bilens inntreden. I korte trekk kan vi si at kostholdet vårt de siste 100-150 årene har gått fra å være balansert til å bli ubalansert. Slike endringer i kosthold og fysisk aktivitet har hatt en betydelig innflytelse på den helsemessige utviklingen.

Fettsyrer utfører mange funksjoner som er nødvendige for en normalt fungerende kropp. Kroppen foretrekker fett som energikilde, og både riktig mengde og kvalitet er svært viktig. Fett utgjør en hovedbestanddel i våre cellemembraner og er avgjørende for membranstrukturen. I tillegg benytter cellene fettsyrer til å danne signalmolekyler som hjelper cellene til å snakke sammen. Fett består av mange ulike typer fettsyrer, og en ubalanse mellom disse vil kunne påvirke det kliniske forløpet til flere av våre livsstilsrelaterte helseproblemer. Omega-6 og Omega 3 fettsyrer 

Les mer om den sunne balanseoljen http://www.zinzino.com/2004231889

Ta kontakt hvis du vil ha en gratis samtale om fettsyrer ...

+47 99406830 tore.geir.nilsen@gmail.com 


2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle