Årsaken till type 2-diabete


Type 2 diabetes - tidligere kalt "aldersdiabetes" - er fordi kroppen ikke lenger er i stand til å håndtere større mengder blodsukker. Mye blodsukkersenkende hormoninsulin må produseres, men det er ikke nok, ettersom hormonets følsomhet reduseres. Ved diagnose har type 2 diabetikere ofte ti ganger mer insulin i kroppen enn normalt. Som en bivirkning lagrer alt insulin fett og gir vektøkning, som ofte har vært pågående i mange år før sykdommen er diagnostisert.

Så hva handler dette om? Det er fortsatt kontroversielt og diskutert. Men det er en klar forbindelse til mengden sukker i maten. Jo flere folk som spiser sukker , desto flere mennesker får diabetes i det lange løp. Ifølge en nylig undersøkelse er dette forholdet konsistent med alle land over hele verden.

Raske karbohydrater

Det er også sannsynlig at andre hurtigsmeltende karbohydrater, for eksempel hvitt brød og pasta, også vil gi en rask økning i blodsukkeret. Også her er det tydelig forbindelse: folk som spiser raske karbohydrater, er mer utsatt for å få type 2 diabetes.

Forholdet mellom sukker, raske karbohydrater og type 2 diabetes er også med i seriøse studier.

Å anbefale karbohydrater øker risikoen for type 2 diabetes og gir et høyere blodsukker hos personer som allerede har type 2 diabetes.

Type 2 diabetes kan dermed kalles diabetes. Men husk at stivelsen i brød blir sukker i magen - mel er faktisk også en form for sukker.

Kilde: Diet doctor


0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Sykdommer og insulinresistens

Metabolsk syndrom er navnet på mylderet av sykdommer som på ulike vis er knyttet til insulinresistens. Insulinresistens er ikke en sykelig tilstand i alle tilfeller, men faktisk en forutsetning for no

Thymus et viktig organ

Thymus (brissel) er et avlangt, lappet organ bak brystbenet. Det er hovedorgan i immunsystemet og modningssted for T-lymfocytter, og regnes som lymfatisk vev. Ønsker du å sjekke thymus, ta kontakt 994