BLODTYPEDIETTEN


Mange har hatt stort utbytte av blodtypedietten. Hvor bokstavelig og hvor nøye man skal følge den, har noen ulike syn. Men at vi er genetisk forskjellige er det vel ingen hvil om.

Her er en beskrivelse av denne dietten eller kostholdet.

Blodtypen din er nøkkelen til hele kroppens immunsystem. Den kontrollerer virus, bakterier, infeksjoner, kjemikalier og stress og alle typer inntrengere og tilstander som kan utsette immunsystemet ditt for fare. Det skjer en kjemisk reaksjon - også kalt din genetiske arv - mellom blodet ditt og maten du spiser.

Lektiner (et protein) er en gruppe høyst ulike og hyppig forekommende lektiner som finnes i matvarer, og som i likhet med antistoffer har evne til å agglutinere (klumpe sammen) blod. Når du spiser mat som inneholder proteinlektiner som er uforenlige med ditt blodtypeantigen, søker lektiner seg ut et organ eller et organsystem (lever, nyre, hjernen, magen osv.) og begynner å klebe sammen røde blodlegemer i det området. Mange matlektiner har egenskaper som er like nok til at visse blodtypeantigener kan gjøre dem om til fiende for en annen. F.eks har melk B-lignende egenskaper. Hvis en Type A drikker melk, vil kroppen øyeblikkelig begynne en prosess med sammenklebing for å bli kvitt den. Cellene klumper seg sammen og blir valgt ut for å ødelegges, som om de var fremmede inntrengere. Denne agglutineringen kan forårsake irritasjon i tarmene, bidra til utvikling av skrumplever, blokkere blodstrømmen gjennom nyrene o.l. Det betyr ikke at du skal være redd for all mat du spiser. Poenget er å unngå de lektiner som sammenkleber nettopp dine celler - hvilket avgjøres av blodtypen din. Noen matsorter er farlige for noen blodtyper og nyttig for andre.

"Blodtypedietten forsøker ikke å tvinge deg til å sette opp en streng kostholdsplan eller nekte deg å spise mat som er viktig for din kultur. Tvert i mot er det en måte for fullt ut å støtte opp om din mest grunnleggende identitet, å lede deg tilbake til den grunnleggende sannheten som lever i hver enkelt celle i kroppen din og som forbinder deg med dine historiske forfedre." Blodtypen avspeiler din indre kjemi og forteller deg hva slags mat du bør spise for å oppnå bedre helse, idealvekt og livskvalitet. Blodtypedietten er ikke en ny måte å spise på, men derimot en svært gammel måte å spise på - like gammel som livet selv - det er en livsstil.

Blodtypedietten gjenoppretter din naturlige, genetiske rytme. Den maten vi spiser har direkte innvirkning på vår alminnelige helsetilstand og på det generelle velværet. Din blodtypediett virker fordi du kan følge en klar, logisk, vitenskapelig utforsket og attestert "blåkopi" av kostholdet basert på din celleprofil.

Blodtypedietten er lagt opp med et skjema over spesifiserte matvarer som er inndelt i følgende kategorier:

1) MEDISINSK mat som gjør at organismen helbreder og fornyer seg selv. 2) NØYTRAL står for mat uten spesielle virkninger 3) UNNGÅ –står for mat som virker som GIFT i kroppen.

Blodtypedietten handler ikke om at man skal veie maten man skal spise, det er mer en veiledning ihht hvilken mattype som egner seg best for de spesifikke blodtypene. Blodtypedietten er således lett å følge. Noen utfordringer møter man nok på – da det kan være matsorter man spiser mye av som man helst ikke skal spise i det hele tatt. Men min erfaring er at klienter ofte gjenkjenner endel av matvarene de ikke skal ha som mat de vet at de får problemer med f.eks. luft i magen, oppblåsthet, blir trett, diaré, forstoppelse o.l.

Ved hjelp av endringer i kosthold og livsstil samt tilskudd av vitaminer, mineraler og andre naturlige stoffer, retter man opp ubalanser som kan hindre kroppens naturlige evner til å bekjempe sykdom. Kostholdsendring er nyttig for personer som har kroniske problemer som ofte er et resultat av kjemiske ubalanser i kroppen - dette kan vi påvirke gjennom ernæring og livsstil.

Eksempler kan være vektproblemer, fordøyelsesproblemer, blodsukkerubalanse, hudproblemer/kviser/acne, dårlig immunforsvar, tretthet, depresjoner. Bra for å forebygge sykdom. Gjennom å finne ut hva man skal spise, kan man forhindre alvorlige sykdommer i fremtiden.

Blodtype O - den eldste blodtypen – ”Jegeren”. Skal spise mye kjøtt, også rødt kjøtt, fisk, vilt, frukt og grønnsaker. Har et sterkt immunsystem. Er intolerant overfor endringer i kosthold og miljø. Unngå bl.a. melkeprodukter, kornprodukter og poteter. Takler best stress med intens fysisk aktivitet - kan med fordel trene hardt. Krever et effektivt stoffskifte for å holde seg slank. Feil kosthold kan føre til sykdom som: allergi, betennelsessykdommer, nedsatt stoffskifte m.m.

Blodtype A - også kalt ”jordbrukeren” - gjerne vegetarianere. Men kan spise fisk, kylling og kalkun, mye frukt og grønnsaker, soyaprodukter, korn og belgfrukter. Unngå hvetemel og de fleste melkeprodukter, tomater, appelsiner og kjøtt. Har et følsomt fordøyelsessystem. Tolerant immunsystem. Tilpasset kostholds- og miljøforhold i bofaste samfunn. Motvirker stress best med rolige handlinger - derfor passer rolige øvelser som yoga og Qi Gong. Krever vegetarisk diett for å holde seg slank og produktiv. Feil kosthold kan føre til: hjerte-/karsykdommer, kreft, diabetes 1, anemi.

Blodtype B - kalt for ”Nomaden”. Balansert kosthold bestående av kjøtt, fisk og meieriprodukter. Unngå kylling, mais og tomater. Har et sterkt immunsystem. Tolerant fordøyelsessystem. Mest fleksible valg av kosthold av blodtypene. Tåler melkeprodukter. Reagerer best på stress med kreativitet - passer bra med variert trening med svømming, fjellturer, sykling m.m. Krever balanse mellom fysisk og psykisk aktivitet for å holde seg slank og våken. Ingen naturlige svakheter, men ved feil kosthold er de imidlertid utsatt for å få sjeldne virussykdommer, kronisk tretthetssyndrom, diabetes type 1 eller autoimmune sykdommer.

Blodtype AB - kalt for ”Den gåtefulle” - den nyeste blodtypen ca. 1000 år gammel. Kostholdet er en blanding av type A og type B. Kan bl.a. spise kjøtt, fisk, noen melkeprodukter og poteter. Unngå kylling, mais, tomat, reddik, appelsiner m.m. Reagerer som en kameleon på skiftende miljø og diettvilkår. Følsomt fordøyelsessystem. Meget tolerant immunsystem. Reagerer best på stress åndelig - med fysisk kraft og kreativ energi. Et evolusjonært mysterium. Feil kosthold kan føre til: diabetes, hjertesykdom, kreft.


3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Sykdommer og insulinresistens

Metabolsk syndrom er navnet på mylderet av sykdommer som på ulike vis er knyttet til insulinresistens. Insulinresistens er ikke en sykelig tilstand i alle tilfeller, men faktisk en forutsetning for no

Thymus et viktig organ

Thymus (brissel) er et avlangt, lappet organ bak brystbenet. Det er hovedorgan i immunsystemet og modningssted for T-lymfocytter, og regnes som lymfatisk vev. Ønsker du å sjekke thymus, ta kontakt 994