Kyssesykevirus involvert i sju autoimmune sykdommer


En ny studie viser hvordan viruset skrur på gener koblet til sykdommer som lupus, multippel sklerose, diabetes 1 og cøliaki. 

De fleste av oss har hatt det: Epstein-Barr-viruset, som kan forårsake kyssesyke. Mange blir smittet tidlig i barndommen, og får bare milde symptomer. Men de som først får sykdommen som ungdommer eller unge voksne kan derimot vente seg noen uker med høy feber og kraftig utmattelse som kan vare i måneder, ifølge Folkehelseinstituttet. Men Epstein-Barr-viruset kan også ha en mørkere side. Undersøkelser har for eksempel vist at det ser ut til å være koblet til de autoimmune sykdommene lupus og multippel sklerose (MS).  Les mer her: https://forskning.no/immunforsvaret-sykdommer-virus/2018/04/kyssesykevirus-involvert-i-sju-autoimmune-sykdommer 


9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle