Er det Sant? Snakker tarmen og hjernen sammen?


Urolig i magen eller forstoppet? Er du noen ganger livredd og har løs mage? Dette er situasjoner for de fleste av oss kjenner. Vi vet at fordøyelsen reagerer på følelsesmessige tilstander.

Men du har kanskje ikke tenkt i over hvordan hjernen og tarmene snakker sammen - hele tiden, ja om DEG. Ikke la dem snakke for døve ører! En lang rekke helseplager kan opphøre når vi lærer oss å lytte til våre indre samtalepartnere. For tarmens beboere - mikrobene - virker ikke bare på magens og tarmens tilstand, men også på følelsene våre, som glede, sinne, frykt, tristhet, avsky, forakt, skam og skyld, og på vår følsomhet for smerte og sosial omgang. Tarmen styrer til og med intuisjonen og mange av beslutningene vi tar.

De fleste som lider av unormale mage- og tarmreaksjoner, har forbløffende nok ingen anelse om at fordøyelsesproblemene deres kan gjenspeile den emosjonelle tilstanden. Enda mer forbløffende, sier forfatteren, er det at legene som oftest heller ikke har noen anelse om det. Jeg ønsker å formidle kunnskap om hvordan tarmbakteriene styrer humøret, magefølelsen og valgene du tar.

Du vil av meg få praktiske råd om hvordan du tar vare på tarmfloraen din og dermed styrker magefølelsen og immunforsvaret, får bedre humør og psykisk helse og forebygger alvorlige livsstilssykdommer. Og - ikke minst - du oppdager hvordan du kan forstå deg selv bedre.

Kilde: Boken «hjernen og tarmen»

I min praksis med Bicom bioresonans ser jeg ofte at dette stemmer. Jeg er opptatt gjennom mine analyser og tester finne ut underliggende årsaker til ubalanse i tarmsystemet og i resten av kroppen. Ta kontakt for en time med analyser og behandlinger eller bare en samtale og det du trenger.

Gå til nettsiden www.bioresonans.info og meld deg på nyhetsbrev. Du kan melde deg av når som helst.


1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle