Hvordan forbrenne fett effektivt


Mange i dag sliter med overvekt. Vi vet i dag at overvekt kan føre til helsemessige utfordringer og problemer. Hvorfor er det så mange overvektig i dag? Er det hormonelle ubalanser? Hvorfor har så mange hormonelle ubalanser? Det endel ikke vet er at svaret på dette finner man i et hormon som heter insulin. Mange har for mye insulin flytende rundt i blodet og kroppen.

Man ser at overvektige ofte har for mye insulin. Insulin hindrer at kroppen forbrenner fett. Hvorfor har man for mye insulin? Fordi man har for mye sukker i kroppen og blodet. Så lenge man har det, produserer bukspyttkjertelen insulin. Dette er ikke bra fordi man belaster bukspyttkjertelen over tid. Når man har en slik situasjon har man sannsynligvis insulinresistens.

Det vil si at insulinet ikke fungerer. Insulinets oppgave er å bringe sukker inn i cellene. Når det ikke skjer vil sukker (glukose) og insulin sirkulere rundt i blodårene og kroppen og forårsake skade. Ifølge Dr. Jason Fung, MD (nyrespesialist), er årsaken til insulinresistens at cellene er fulle av sukker og glukose og vil ikke ta imot mer (Se gjerne noen av hans videoer på You Tube).

Når leveren også er fylt opp av sukker, vil overflødig sukker omdannes til fett. Så lenge man har sukker og glukose i blodet og leveren vil kroppen ikke forbrenne fett. Det er enklere for kroppen å benytte sukker/glukose som energi.

Den eneste måten å forbrenne fett er å tømme glukoselagrene og komme i ketose. Når lagrene er tomme begynner kroppen å hente energi fra fett. For å tømme glukoselagrene må man ikke spise «sukker» eller raske karbohydrater. Alt må ut av kroppen.

Unngå derfor brød, pasta, ris, sukker, fruktose, kunstig søtning o.l. Derfor anbefaler jeg LCHF kosthold og periodisk faste. Jeg vil skrive mer om dette senere.


13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle