Forbrenning, metabolisme, stoffskifte, nyttiggjøring av næringsstoffer...


Mange mener de spiser sunt men allikevel er de trette, går ikke ned eller opp i vekt når de prøver. Her kan det kanskje behov for behandling og test av stoffskifte og metabolismen. 

Metabolisme er det vi kaller kroppens forbrenning av næringsstoffer for å sikre energitilførsel og stoffer som er nødvendige for at kroppen skal fungere. Metabolisme - omsetning av næringsstoffer i kroppen Metabolisme er en generell betegnelse på den kjemiske prosessen i kroppen som omsetter luft, mat og andre materialer til stoffer som kroppen behøver for å kunne fungere. Selv om metabolismen i det store og hele er den samme for oss alle, er det individuelle forskjeller. For eksempel, den kjemiske balansen i kroppen og hvor raskt næringsstoffene omsettes, varierer fra en person til en annen. Disse individuelle forskjellene er i høy grad bestemt av gener vi har arvet fra våre foreldre. Metabolske forstyrrelser Generelt er det to typer metabolske forstyrrelser som er knyttet til fordøyelsessystemet. Den ene typen er problemer som skyldes at vi spiser eller drikker for mye eller for lite, noe vi bestemmer selv. Den andre typen er genetisk, det vil si arvelig. Genetiske forstyrrelser kan ikke helbredes, men de kan kontrolleres ved å justere dietten og livsstilen. Andre ernæringsforstyrrelser kan skyldes mangel på vitaminer og mineraler i dietten. Vitaminer og mineraler spiller en viktig rolle i normal metabolisme fordi de tilfører kroppen stoffer som kroppen selv ikke kan lage. Vitaminer og mineraler inngår derfor i det vi betegner som et sunt kosthold. Mangel på disse stoffene betegnes som ernæringsforstyrrelser.


1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle