Mikrobene i tarmen og dens betydning ...


En av de mest spennende utviklingen i livsstilsvitenskap i løpet av det siste tiåret har vært fokus på den sentrale rollen som våre residente mikrober (bakterier) spiller i å regulere helbred. Disse mikroberene, sammen med deres genetiske materiale og metabolske biprodukter, utgjør det som er kollektivt kjent som mikrobiomet. Det blir tydelig at trillioner mikrober som lever på og innenfor oss, spiller en grunnleggende rolle i nesten alle kroppens systemer. Allerede for 10-20 år siden forsto vi ikke i hvilken grad tarmmikrobiomet kan påvirke en persons humør, regulere appetitten, produsere essensielle vitaminer, regulere immunsystemet og påvirke systemisk betennelse. 


0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Sykdommer og insulinresistens

Metabolsk syndrom er navnet på mylderet av sykdommer som på ulike vis er knyttet til insulinresistens. Insulinresistens er ikke en sykelig tilstand i alle tilfeller, men faktisk en forutsetning for no

Thymus et viktig organ

Thymus (brissel) er et avlangt, lappet organ bak brystbenet. Det er hovedorgan i immunsystemet og modningssted for T-lymfocytter, og regnes som lymfatisk vev. Ønsker du å sjekke thymus, ta kontakt 994